יום שני, 24 באוקטובר 2011

פיצה



1/2ק"ג קמח
1/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
½ כף מלח
1 כפות שמרים יבשים (או כמעט חבילה אחת שמרית)
כ- 1 כוס מים פושרים


אופן ההכנה:
לשים הכול לבצק אחיד ונוח ללישה במשך כ 10 דקות. מתפיחים עד הכפלת הנפח .
מרדדים. מניחים על נייר אפיה בתבנית גדולה.

מורחים רוטב ושמים תוספות ומתפיחים עוד 20 דקות.
מחממים תנור ל 220 מעלות ואופים כ 10 דקות בתחתית התנור.

הבצק מתאים לתבנית גדולה עבור פיצה עם בצק עבה.
לפיצה דקה יש להתשמש ב 2/3 מהבצק.

רוטב:
2 רסק עגבניות קטן
אורגנו
שום
מלח
פלפל שחור
מעט מים

לערבב היטב ולמרוח על הבצק

תוספות לפי הטעם:
מוצרלה, גבינה צהובה, בולגרית, פטריות, בצל, עגבניות, זיתים וכו`.


מקור: בצקיצי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה