יום ראשון, 23 באוקטובר 2011

חלה מתוקה לשבת


1/2 קילו קמח
1 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
בערך 1 כוס מים
1/4כוס שמן
1/2 כף מלח

ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ופרג (לא טחון) לקישוט



לשמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה (ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות המים, מוסיפים אותם בהדרגה). משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות
בערך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

מקור המתכון: קרין גורן, מדריך האפייה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה