יום שני, 24 באוקטובר 2011

לעטקס -לביבות תפוחי אדמה



כ-20 יחידות


1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים
3 ביצים
3 כפות קמח מנופה
1 - 1 ו-1/2 כפיות מלח
שמן לטיגון
מגררים את תפוחי האדמה במגררת גסה, מסננים במסננת רשת, מעבירים לקערה ומשהים כ-15 דקות. מסלקים את הנוזלים שהצטברו, אך משאירים את המשקע העמילני.
מוסיפים את הביצים, הקמח והמלח ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בכף מהעיסה ומניחים במחבת. משטחים קלות בעזרת גב הכף ומעצבים ללביבה צורה עגולה. מקפידים ליצור לביבות שוות.
מטגנים את הלביבות עד שיזהיבו יפה משני הצדדים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה