יום שבת, 15 באוקטובר 2011

פונדנט - עוגת שוקולד חמה



150 גרם שוקולד
150 גרם חמאה
2 ביצים
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
רבע כוס קמח
מחממים תנור ל180 מעלות
ממיסים שוקולד במיקרו עד שהופך למרקם של ממרח. מוסיפים חמאה עד שרכה מאד
אך לא נוזלית. מערבבים.
טורפים פנימה שתי ביצים שלמות וקורט מלח. -לטרוף במטרפה ידני.
מוסיפים שני חלמונים ומערבבים.
מוסיפים סוכר. לטרוף היטב.
לנפות קמח לתערובת. לקפל עד שלא יראה קמח אבל להמנע מערבוב יתר
כדי לשמור על המרקם.

להעביר למאגים או תבניות אישיות ולאפות או לאחסן במקרר עד האפייה.
בשלב זה ניתן להוסיף במרכז 2 קוביות שוקולד לבן לכל מנה
אופים כ 9 דקות (נכון למתכון 8-12 לפי סוג התנור) עד שהעוגות מוכנות מסביב
אך יש מרכז רוטט קלות (1.5 ס"מ)
לשחרר עם סכין את המאפינס או להגיש במאגים.
להעביר לצלחת הגשה כשתומכים בתחתית הפונדנט על מנת שלא ישפך.
אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה, ולהגיש עם כדור גלידה.

הערה: אני אפיתי בטוסטר אובן קטן וכנראה שהוא לא משהו... האפיה נמשכה כ חצי שעה. לכן צריך לבדוק שהמאפה מוכן לפני שמוציאים מהתנור.

מקור: בצק אלים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה