חומרים לתבנית 26
לבצק:
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 וחצי כוס קמח מצה
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
למלית:
1 ק"ג תפוחי עץ סמית מקולפים וחתוכים לרבעי פרוסות
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1 ק"ג תפוחי עץ סמית מקולפים וחתוכים לרבעי פרוסות
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1/4 כוס יין אדום
מיץ מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
לציפוי:
חצי כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
2 כפיות קינמון (או כפית אם לא אוהבים טעם מודגש)
חצי כוס סוכר (אני שמתי פחות)
הכנה:
לחמם תנור מראש ל-175 מעלות
1. מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד.
2. מערבבים את חומרי הציפוי.
3. מערבבים את כל חומרי הבצק לעיסה אחידה.
4. משמנים את התבנית, ומשטחים עליה כמחצית מהבצק (הבצק עיסתי). שמים עליו את מלית התפוחים (ללא הנוזלים). משטחים את מחצית הבצק הנותרת על התפוחים ועליה מפזרים את הציפוי.
5. אופים כשעה ורבע.
הערות:
- העוגה ממש טעימה ולא מורגש טעם קמח המצה.
- ניתן להפחית מכמות הסוכר בציפוי, כי העוגה מתוקה. הסוכר נותן קריספיות לחלק העליון ולכן ניתן להסתפק בפחות סוכר.
- אני הכנתי חצי כמות (בתמונה) בתבנית עגולה בגודל 20
-
מקור: בן עמי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה