יום חמישי, 10 בנובמבר 2011

קינמוניות



כ 45 עוגיות


קבוצה א`
1/2 1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה / קרם טרטר (אני שמתי אבקת אפייה)
1/2 כפית א.סודה
1/4 כפית מלח


קבוצה ב`
120 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה

לציפוי:
1/4 כוס סוכר
2 כפות קינמון


לחמם תנור ל- 190 מעלות. לרפד שתי תבניות אפייה גדולות בנייר אפייה.

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה/קרם טרטר, אבקת סודה לשתייה ומלח. מניחים בצד.
במיקסר מקרימים חמאה וסוכר במהירות בינונית בערך 2 דקות .
מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד אחידות.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד אחידות.


בקערה או בצלחת עמוקה לערבב את חומרי הציפוי .

ליצור כדורים קטנים (בקוטר של כ 2 ס"מ)) לגלגל כל כדורון בתוך תערובת הציפוי עד כיסוי .

(אני שמתי את חומרי הציפוי בקערה עמוקה ושמתי בתוכה כל פעם כ 8-10 כדורונים ופשוט הנעתי את הקערה עד שהכדורונים התכסו בסוכר וקינמון).

להניח בתבנית אפיה במרחק של כ 3 ס"מ אחת מהשניה כי העוגיות מתפשטות באפייה .לשטח מעט כל כדורון .
לאפות כ- 10 דקות ב-ל-ב-ד , עד שהן מתחילות להסדק להזהר מאפיית יתר.
העוגיות רכות כשיוצאות מהתנור אך הן מתקשות אחרי הצינון.

מקור: קסמים מתוקים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה