יום שישי, 30 בדצמבר 2011

עוגת שזיפים קייצית






½ 2 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
1 כף תמצית וניל

1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
חצי כוס חלב
12 שזיפים אדומים גדולים



אופן ההכנה:

חותכים שזיפים לחתיכות גדולות (4-5 חתיכות). משרים את השזיפים ב 1/3 כוס סוכר + 3 פכות ברנדע למשך כחצי שעה.
מערבבים יחד את כל חומרי העוגה חוץ מהשזיפים לבצק חלק ואחיד.
מוסיפים 4 שזיפים חתוכים לתוך בלילת הבצק, מערבבים קלות ומעבירים לתבנית על נייר אפייה. (השתמשתי בתבנית 40 X20).מסדרים את השזיפים שנותרו בצפיפות על פני העוגה עם צד הקליפה כלפי מטה. לוחצים קצת אבל לא מטביעים לגמרי בבצק. מפזרים מעט סוכר מלמעלה.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כחמישים דקות, עד שהעוגה עשויה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.

מקור: על בסיס העוגה של גיל חובב עם שינויים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה