יום שישי, 30 בדצמבר 2011

מקלות לחם מתובלים



¾ כוס מים פושרים
חצי קילו קמח
חצי קובית שמרים מפוררת
חצי כף מלח
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
ביצה או שני חלמונים
כף חומץ



אופן ההכנה:
ליצור ראש עיסה: לשים את השמרים בכוס עם רבע כוס מים פושרים וכף קמח מעל.
לתת לזה לעלות ולתפוח ואז לערבב לתוך הקמח.
אם משתמשים בשמרים יבשים, יש להשתמש בכף אחת ולערבב אותה ישירות לקמח.

להוסיף את יתרת החומרים ואת יתרת המים בסוף (1/2 כוס בערך). להוסיף מים לפי הכמות שדורש הבצק.
ללוש, להתפיח להכפלת נפח או לילה במקרר, לרדד לדף בעובי 1 ס"מ ולחותך רצועות ברוחב 1 ס"מ.

להניח בתבנית על נייר אפיה משומן במעט שמן זית.
למרוח על כל רצועה שמן זית ותבלין שרוצים (סומק, זעתר, מלח גס, שום גבישי וכו`).

להתפיח כ 30 דקות. לאפות כ 9- 10 דקות או עד שמשחים בחום בינוני.
לקרר על רשת.


מקור הבצק: חלה של יעל מוינה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה