החומרים
250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 כוס מים/ 1/3 חלב סויה
1/2 3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
3 כפות רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני )
4 כפות שמן רגיל
4 כפות שמן רגיל
ההכנה
שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות (או 15 לישה ידנית)
שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות (או 15 לישה ידנית)
הבצק המתקבל צריך להיות חלק וגמיש.
אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם
הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח.
מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. (כשעה וחצי)
אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר, למשך כל הלילה.
מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. (כשעה וחצי)
אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר, למשך כל הלילה.
מילוי קינמון (למנה אחת של בצק):
חצי כוס סוכר חום (100 גרם)
כף קינמון
כפית קקאו (אופציה)
מילוי שוקולד:
75 גרם שוקולד מריר
4 כפות חלב סויה
חופן פקאנים קצוצים
שוברים שוקולד ומניחים בקערה עם החלב. מכניסים
למיקרו ל 30 שניות, מוציאין מערבבים למרקם חלק.
מי סוכר:
3 כפות מים /1/3 כוס חלב סויה
3 כפות סוכר / 1/3 כוס סוכר חום
להרתיח ולבשל על אש נמוכה 10 דקות
הרכבה
1. לרדד למלבן 40X30.
2. למרוח שמן בנדיבות על הבצק, ועליו לפזר את תערובת הסוכר.
3. לגלגל לגלילה.
4. לחתוך שבלולים ולהניח אחד ליד השני בתבנית (אינגליש קייק או עגולה). אם משתמשים בתבנית עגולה "26, יש להכין כמות כפולה של בצק ושל מילוי.
5. להתפיח כשעה וחצי עד שעתיים ולאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
6. לאחר האפייה להרטיב את העוגה עם 80 גרם מי סוכר.
מקור:פינת האפייה של גלעד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה