יום שבת, 21 במאי 2016

עוגת גבינה על בסיס אפוי




לתבנית גודל 20

 

חומרים לבסיס:

75 גרם חמאה

1 כוס קמח תופח

1 כף סוכר

2 סוכר וניל

1 חלמון (לשמור את החלבון)

 

חומרים למלית:

250 גרם גבינה לבנה 5%

2 שמנת חמוצה 15%

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כף קורנפלור

1 ביצה

1 חלבון

3/4 כוס סוכר דמררה

1 כפית תמצית וניל

ניתן להוסיף 2 כפות ליקר שקדים

 

חומרים לציפוי:

1 שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

1 כף סוכר לבן

 

אופן הכנת הבסיס:

לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד קבלת פירורים בלבד. לא ללוש בידיים. לשטח על תבנית ולאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות עד להזהבה קלה ולהוציא מהתנור.

 

מילוי אופן הכנה:

בקערה שמים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, תמצית וניל, סוכר חום, קורנפלור, אינסטסט פודינג. לערבב היטב ידנית ולהויסיף את הביצה והחלבון הנוסף. לערבב עד קבלת תערובת אחידה ולשפוך על הבסיס האפוי. להכניס למרכז התנור ולאפות כ 40 דקות בחום 180 מעלות, בתחתית התנור יש לשים תבנית עם מים.

ברגע שנועצים קיסם בעוגה והוא יוצא יבש, יש להוציא את העוגה מהתנור ולשים את הציפוי.

לציפוי מערבבים 1 שמנת חמוצה+1 כף סוכר+ 2 סוכר וניל. לערבב ולשפוך על העוגה בצורה אחידה. להכניס  לתנור לאפיה נוספת של 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות. להוציא כשהקרם יציב.

העוגה במיטבה לאחר לילה במקרר.

 

מקור: סיגל ברומר, בלוג אפייה ביתית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה