יום שבת, 21 במאי 2016

עוגת אגוזים לפסח





חומרים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם שוקולד מריר מגורר
2 כפות קמח מצה


תבנית 26 ולא יותר קטנה !

אופן ההכנה:
להקציף חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

 להוסיף חלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה,

לערבב חומרים יבשים ולהוסיף לאט לאט לתוך התערובת.

לאפות כשעה/או פחות בחום בינוני, לתת לעוגה להתקרר בתוך התנור.


לצפות בציפוי שוקולד (גנאש)- מיכל שמנת + 100 גרם שוקולד מריר
להרתיח שמנת. להוסיף שוקולד כ 100-150 גרם. להמיס ולערבב תוך כדי בישול כ שתי דקות נוספות.  לקרר מעט מאד ולשפוך על העוגה שבתוך  התבנית.

להכניס למקרר למספר שעות כדי שהציפוי יתקשה מעט.

מקור: בן עמי שביט


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה