יום שבת, 21 במאי 2016

בורשט רוסי קר




2 סלק בינוני

2 כפות מלח

4 כפות סוכר

5 כפות חומץ

2 שמנת חמוצה

 

מגוררים 2 סלק על מגררת גסה

ממלאים סיר גדול ב 2/3 מים ומרתיחים. מוסיפים 2 כפות מלח, 4 כפות סוכר ו 5-6 כפות חומץ. לטעום ותקן טעם. מוסיפים סלקים חתוכים לרבעים.

מרתיחים, מורידים קצף ומכבים.

כשמתקרר מסננים החוצה וזורקים את הסלק. מוסיפים 2 שמנת חמוצה וטוחנים בבלנדר.

מקור: טניה
 

סלט לתוך המרק

3 תפוחי אדמה

5 ביצים קשות

5 מלפפונים רגילים

1/2 חבילה בצל ירוק

שמיר קצוץ

צנון מגורר

 

מבשלים 3 תפוחי אדמה בקליפה ו 5 ביצים קשות

חותכים לקוביות ומוסיפים 5 מלפפונים רגילים, 1/2 חבילה בצל ירוק (שמועכים אותו בעזרת גב הכף) צנון ושמיר קצוץ. מתבלים במלח.

מוסיפים את הסלט לתוך צלחת ההגשה ועליו יוצקים את המרק. מגישים קר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה