פנה בטטה (מסעדת ביג מאמא)
מרכיבים ל- 2 מנות:
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
שמן זית, מלח, פלפל שחור
200 ג' פסטה מסוג "פנה"
50 ג' חמאה (אפשר קצת פחות)
2 שיני שום קלופות וכתושות
מעט אגוז מוסקט טחון
6-5 עלי בזיליקום קצוצים (אני לא שמה)
1 מיכלים שמנת מתוקה
גבינת פרמזן מגורדת (אני לא שמה) / אגוזים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים את קוביות הבטטה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ואופים עד שהבטטות רכות (לא מתפוררות).
2. מרתיחים מים מומלחים בסיר ומבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה".
3. ממיסים חמאה במחבת גדולה( אפשר להוסיף קצת יין לבן עד חצי כוס ולצמצם), מזהיבים את השום ואת קוביות הבטטה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מוסיפים את הבזיליקום (אם מוסיפים) ומטגנים קלות. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת ומבשלים קצת.
4. מחלקים לצלחות וזורים פרמזן (אם רוצים…) / אגוזים
מרכיבים ל- 2 מנות:
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
שמן זית, מלח, פלפל שחור
200 ג' פסטה מסוג "פנה"
50 ג' חמאה (אפשר קצת פחות)
2 שיני שום קלופות וכתושות
מעט אגוז מוסקט טחון
6-5 עלי בזיליקום קצוצים (אני לא שמה)
1 מיכלים שמנת מתוקה
גבינת פרמזן מגורדת (אני לא שמה) / אגוזים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים את קוביות הבטטה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ואופים עד שהבטטות רכות (לא מתפוררות).
2. מרתיחים מים מומלחים בסיר ומבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה".
3. ממיסים חמאה במחבת גדולה( אפשר להוסיף קצת יין לבן עד חצי כוס ולצמצם), מזהיבים את השום ואת קוביות הבטטה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מוסיפים את הבזיליקום (אם מוסיפים) ומטגנים קלות. מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת ומבשלים קצת.
4. מחלקים לצלחות וזורים פרמזן (אם רוצים…) / אגוזים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה