יום ראשון, 15 במאי 2016

לזניה חלבית




 

16 עלי לזניה

6 שיני שום קצוצות

800 גר' עגבניות טריות חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

 250 גר' פטריות טריות חתוכות

1  בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

1 שמנת מתוקה 250 מ"ל

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 כפית סוכר

מלח, פלפל לפי הטעם

אורגנו

 

הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

2. משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך    כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום  ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.

4. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו לפי הטעם.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-2-3 דקות על להבה נמוכה.

6. משמנים תבנית חסינת אש ומרכיבים הלזניה  מפזרים את הגבינה המגוררת מעל.

7  . אופים בתנור למשך 25-30 דק.מכוסה בנייר כסף, להוריד נייר כסף 10 דקות לפני סיום האפייה.

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה