בצק עלים
או בצק פריך
2 תפוחי
עץ
2 כף דבש
4 כפות
סוכר
6 כפות
מים
לחתוך כל
תפוח לחצי, להוציא גרעינים ולפרוס לפרוסות דקות.
לבשל כ 5 דקות, בסיר את התפוחים עם 5 כפות מים, 2
כפות סוכר וכף דבש עד להתרככות.
ניתן לשים
את החומרים בפיירקס ולהכניס למיקרוגל בעוצמה גבוהה ל 4 דקות.
לחתוך את
בצק העלים -שמרים לפסים באורך 20 סמ ורוחב 2-3 סמ..
על כל פס
בצק לפזר קורט סוכר (ואגוזים קצוצים אם רוצים), להניח תפוחים כשצד המקומר עם
הקליפה כלפי החוץ של פס הבצק. להניח אותם בחפיפה אחד לשני (אחד עולה מעט על האחר).
לגלגל את
פס הבצק לרולדה קטנה, להניח במנג'טים או מנג'טים מסיליקון ולהציב כפרח.
לאפות כ
30 דקות בחום בינוני (בצק פריך דורש פחות אפיה מבצק עלים) . אחרי האפיה למרוח מעט
-סילאן או דבש ולפדר במעט מעט אבקת סוכרץ לשים לב שבזמן האפיה, קצוות התפוחים לא
נשרפים. אם משחימים מדי, כדאי לכסות בנייר כסף.
סרטון
הדגמה ומקור המתכון:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה