6 תפוחי אדמה גדולים
1/2 1 – 2 כוסות קמח
1/2 1 כפות חמאה רכה
1 כפית מלח
קורט מוסקט טרי מגורר
סיר עם מי מלח רותחים
1.מבשלים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך.
2. קולפים בעודם חמים.
3. מועכים למחית שדומה לקרם חלק.
4. מוסיפים חמאה, ותבלינים ומקפלים לתוך המחית.
5. מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה, עד
1/2 1 – 2 כוסות קמח
1/2 1 כפות חמאה רכה
1 כפית מלח
קורט מוסקט טרי מגורר
סיר עם מי מלח רותחים
1.מבשלים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך.
2. קולפים בעודם חמים.
3. מועכים למחית שדומה לקרם חלק.
4. מוסיפים חמאה, ותבלינים ומקפלים לתוך המחית.
5. מוסיפים קמח בתנועות קיפול ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת אחידה, עד
שמתקבל בצק חלק ורך
שאינו נדבק. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח (עם דגש על
מעט(
6. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם,
6. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לחלקים שיהיה נח לעבוד איתם,
ויוצרים מכל חלק נחש
ארוך בקוטר ½ 1 ס"מ בערך.
7. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של2
ס"מ .
8. מעבירים למים הרותחים עד שהניוקי צפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
9. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף וחצי מים.
10. מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי
7. בעזרת סכין דקה, חותכים באלכסון במרחקים של
8. מעבירים למים הרותחים עד שהניוקי צפים, בין דקה אחת לשתיים, לא יותר.
9. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים כף וחצי מים.
10. מוציאים בעזרת מסננת את הניוקי
לרוטב:
מעט שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שן שום מרוסקת
3 כפות קוניאק
1/3 כפית פלפל לבן טחון
מלח
1 קופסאת רסק עגבניות קטנה
1.
שמים במחבת אהחומרים ת שמן
הזית ומטגנים בו את השום מעט.
2.
מוסיפים את השמנת, המלח
והפלפל ומביאים לרתיחה.
3.
מוסיפים את רסק העגבניות
והקוניאק ומבשלים 2 דקות נוספות.
4.
מוסיפים לרוטב את הרביולי
שבושלו זה עתה, מערבבים על האש ומגישים מייד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה