המצרכים:
455 גרם פסטה מסוג פנה (Penne) מבושלת אל-דנטה לפי הוראות היצרן
2 כפות שמן זית (30 גרם)
1/2 בצל יבש גדול קצוץ גס (125 גרם)
4 שיני שום גדולות קצוצות גס (15 גרם)
100 גרם רסק עגבניות
כ-2 כוסות מים
1 כף סוכר חום (15 גרם)
1 כף חומץ טבעי (15 גרם)
1 כף אבקת מרק עוף (15 גרם)
בזיליקום + אורגנו
פלפל שחור גרוס טרי
מלח לפי הטעם
455 גרם פסטה מסוג פנה (Penne) מבושלת אל-דנטה לפי הוראות היצרן
2 כפות שמן זית (30 גרם)
1/2 בצל יבש גדול קצוץ גס (125 גרם)
4 שיני שום גדולות קצוצות גס (15 גרם)
100 גרם רסק עגבניות
כ-2 כוסות מים
1 כף סוכר חום (15 גרם)
1 כף חומץ טבעי (15 גרם)
1 כף אבקת מרק עוף (15 גרם)
בזיליקום + אורגנו
פלפל שחור גרוס טרי
מלח לפי הטעם
אופן
ההכנה:
* בזמן שהפסטה מתבשלת בסיר, לחמם את השמן במחבת גדול, ולטגן את הבצל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתרכך והשוליים מתחילות להזהיב/להשחים.
* להוסיף את השום, ולהמשיך לערבב - כדקה עד שניחוח מופלא מתפשט במטבח, אבל השום לא נשרף!
* להוסיף את רסק העגבניות, ולטגן גם אותי תוך כדי ערבוב כד שלא יישרף ולא ידבק לתחתית המחבת.
* תוך כדי ערבוב להוסיף בהדרגה את המים, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
* להוסיף את התבלינים: סוכר, אבקת מרק, חומץ, אורגנו, בזיליקום ופלפל שחור.
* לערבב היטב, ולהנמיך את האש לרתיחה עדינה.
* לא לכסות! ולבשל לעיבוי הרוטב עד שהפסטה שבסיר מוכנה.
* לסנן את הפסטה - לא לשטוף!
* להוסיף את הפסטה למחבת עם הרוטב ולערבב בעדינות כדי שהפסטה לא תישבר.
* בזמן שהפסטה מתבשלת בסיר, לחמם את השמן במחבת גדול, ולטגן את הבצל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתרכך והשוליים מתחילות להזהיב/להשחים.
* להוסיף את השום, ולהמשיך לערבב - כדקה עד שניחוח מופלא מתפשט במטבח, אבל השום לא נשרף!
* להוסיף את רסק העגבניות, ולטגן גם אותי תוך כדי ערבוב כד שלא יישרף ולא ידבק לתחתית המחבת.
* תוך כדי ערבוב להוסיף בהדרגה את המים, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
* להוסיף את התבלינים: סוכר, אבקת מרק, חומץ, אורגנו, בזיליקום ופלפל שחור.
* לערבב היטב, ולהנמיך את האש לרתיחה עדינה.
* לא לכסות! ולבשל לעיבוי הרוטב עד שהפסטה שבסיר מוכנה.
* לסנן את הפסטה - לא לשטוף!
* להוסיף את הפסטה למחבת עם הרוטב ולערבב בעדינות כדי שהפסטה לא תישבר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה