יום שבת, 15 באוקטובר 2016

עוגת דבש וקרם


 
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס דבש/מייפל

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 170 מעלות
להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
בעזרת מטרפה לטרוף פנימה חלמונים ולהוסיף שמן, מיץ תפוזים ודבש ולערבב בעדינות.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה.
משמנים תבנית עגולה 24. אופים בחום בינוני כ 40 דקות.
 
·         בנתיים מערבבים יחד  2 כפות מים רותחים+ 1 כף דבש. כשהעוגה מוכנה, מוציאים ומרטיבים מייד ומניחים את העוגה לקרור. (אין צורך להרטיב ביותר מהכמות הרשומה).

 

הכנת הקרם:

1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 פודינג וניל
 1 כף דבש


לפרוס את העוגה ל 3 חלקים שווים.
למרוח 1/3 הקרם ולכסות בשכבת העוגה הבאה עד שהעוגה מצופה.
לקרר 3 שעות לפחות.
בתמונה הקרם למעלה ורוד כיוון שהוספתי לו טיפת צבע מאכל ופיזרתי סוכריות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה