לבצק:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כוס וחצי של קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
שליש כוס סוכר לבן
גרידת תפוז/ לימון
למלית:
500 גרם גבינה לבנה פושטית של 5%
1 גביע שמנת 9%
כפית תמצית וניל
3 ביצים
3 כפות קמח
חצי כפית אב' אפייה
שלושת רבעי כוס סוכר
ציפוי:
1 גביע שמנת 9%
2 כפות סוכר
הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ואבקת והאפייה ומערבבים.
מוסיפים את שאר חומרי הבצק, ומעבדים ביד כמה דקות לגוש אחיד פחות או יותר.
בתבנית 26 משטחים את הבצק בעזרת הידיים. מכניסים למקפיא ל 1/4 שעה.
2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
4. מוצאים את התבנית עם הבצק מהפריזר
5. שופכים את המלית פנימה.
6. אופים כ 30 דקות.
7. אחרי 30 דקות מוציאים את העוגה, ומורחים מלמעלה את השמנת מעורבבת עם 2 כפות סוכר.
מכניסים לתנור לעוד 5 דקות אפייה
8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד 1/4 שעה.
שומרים במקרר.
מקור: דברים בעלמה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה