יום שבת, 15 באוקטובר 2016

מאפה דובדבנים



לבצק

200 גרם חמאה רכה/מחמאה
250 גרם שמנת חמוצה 15%
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
 1/2 כף חומץ
3 כוסות קמח

 

שמים שמנת חמוצה בקערה.
לערבב אבקת סודה לשתייה עם חומץ ולהוסיף לשמנת
מוסיפים חמאה רכה ומערבבים ואח"כ מוסיפים 3 כוסות קמח.
צריך להיווצר בצק רך אך לא דביק
שומרים שעתיים (או לילה) במקרר.

 

מילוי:

1 מגש  (300 גרם) דובדבנים/פטל/פירות יער קפואים
3 שזיפים
2 כפות סוכר
3 כפות ריבה כלשהי
2 כפות קמח תפוחי אדמה/ קמח רגיל

 

מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על נייר אפיה.
מניחים בתבנית בינונית 45X40
מערבבים את חומרי המילוי ולמרוח על הבצק. לכסות במחצית הבצק השנייה.
לחורר את הבצק העליון בעזרת מזלג.
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.

 
מילוי נוסף אפשרי:

 1 כוס אגוזים קצוצים
 1 כוס סוכר
1 ביצה
תמצית וניל
2 כפות מים קרים


צריכה להיווצר עיסה לא מאד סמיכה
מקור: רינת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה