בצק:
• ½3 כוסות קמח (500 גרם)
• ½ שמרית שמרים טריים
• ½2 כפות סוכר
• ½ כף מלח
• ⅓ כוס + 1 כף שמן קנולה
• ½2 כפות דבש
• 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
• ½ שמרית שמרים טריים
• ½2 כפות סוכר
• ½ כף מלח
• ⅓ כוס + 1 כף שמן קנולה
• ½2 כפות דבש
• 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
לעיטור:
• בייגלה מקלות ללא מלח
• גרעיני דלעת
• 2 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
• בייגלה מקלות ללא מלח
• גרעיני דלעת
• 2 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
אופן ההכנה:
1.
בקערת מערבל עם וו לישה
מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והשמרים, מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ולשים
במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו בתוך הקערה כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית מאפינס. נועצים בכל כדור בייגלה במרכז, מניחים גרעין דלעת ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח. לפני ההכנסה לתנור נותנים לחיצה על הבייגלה לתוך הבצק.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15 דקות עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומברישים בדבש.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו בתוך הקערה כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית מאפינס. נועצים בכל כדור בייגלה במרכז, מניחים גרעין דלעת ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח. לפני ההכנסה לתנור נותנים לחיצה על הבייגלה לתוך הבצק.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15 דקות עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומברישים בדבש.
מקור: חן שוקרון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה