יום שבת, 15 באוקטובר 2016

פוקצ'ה פיקנטית

4 כוסות  (קר חד פעמי ) קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 ורבע כוסות מים
 
רוטב:
3 בצל מטוגן
כוסברה קצוצה דק
מעט פלפל אדום חריף
 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן זית (או יותר)
2 כפות מרק עוף

 

אופן ההכנה

 בקערת המיקסר לערבב  4 כוסות קמח,כף שמרים יבשים,2 כפות שמן זית, 2  כפות שמן רגיל,כפית סוכר,כפית מלח, ולהוסיף בהדרגה כוס ורבע מים חמימים. ללוש לבצק גמיש. את המלח לשים לאחר כמה דקות לישה. הבצק צריך להיות גמיש ואלסטי. להשאיר בקערה מקומחת להתפחה. לקמח גם את כדור הבצק. להתפיח כ 45 דקות.

ללוש שוב קלות ולשטח את הבצק עם הידיים לעובי 1 סמ על נייר אפיה.

להכין את תערובת הרוטב שלא תהיה סמיכה מדי. למרוח מעל הבצק ולאפות בחום בינוני עד להזהבת הבצק בשוליים.

 

בצק: מלי מאירוב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה