בצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
½ כוס שמן
4 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים
מערבבים קמח עם שמרים יבשים. מוסיפים שמן סוכר ומלח.
מוסיפים מים בהדרגה עד ליצירת בצק נוח. לשים או מעבדים סמשך 10 דקות.
משאירים להתפחה להכפלת הנפח.
רוטב סמיך:
200 גרם גבינה שום שמיר
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו
1 כפית בזיליקום
תוספות: פטריות, זיתים שחורים, בצל, גבינה בולגרית, גבינה צהובה מגוררת או
כיד הדימיון
אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר כ 4 ס"מ ומרדדים לעיגול כל אחד
לעיגול.
ממלאים ב: כפית רוטב סמיך,
מעליו מוסיפים את התוספות כנ"ל וסוגרים לחצי סהר. מהדקים בעזרת מזלג את
השוליים.
מניחים על נייר אפיה משומן קלות. מושחים מעט ביצה טרופה
ואופים בחום בינוני עד להזהבה ועד שתחתית האמפנדס יבשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה