יום שבת, 29 באוקטובר 2016

צלי בקר של אמא



בשר לצלי (פילה מדומה מס´ 5 או 6 )
2 בצלים מטוגנים (אני אוהבת יותר)
שום
פטרוזיליה קצוצה
פלפל
מלח
אבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
שמן


פורסים את הבשר לפרוסות בעובי כ ס"מ (אפשר לבקש בחנות שקונים שיפרסו אותו בעודו קפוא)
מרתיחים את הבשר בסיר עם מים ושופכים את המים (מנקה את הבשר מהג´יפה) ועושים זאת פעם נוספת. אחרי שתי ההרתחות שופכים את המים.

מטגנים את הבצלים ומוסיפים להם את יתר החומרים הנ"ל (אפשר להוסיף מגוון תבלינים של בשר). יוצרים עיסה סמיכה וטובלים בה את חתיכות הבשר.
מניחים את הבשר בסיר ושופכים מעל את העיסה שנשארה.

ממלאים את הסיר במים (אני תמיד מעדיפה להשתמש ביין אדום יבש לשם כך), עד לגובה הבשר. מבשלים עד להתרככות הבשר.

אני אישית מבשלת את הצלי בסיר לחץ וזה לוקח 3/4 שעה.
ניתן להכניס פנימה גם ירקות או תפוחי אדמה חתוכים.
 
מקור: אמא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה