יום שני, 31 באוקטובר 2016

סהרוני צימוקים ואגוזים




לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 גבינה לבנה
250 ג` מרגרינה עם מלח
1 כף סוכר
למלית:
150 ג` אגוזים טחונים
150 ג` סוכר
4 כפות חלב
קליפת לימון מגוררת דק
1 שקית סוכר וניל
100 ג` צימוקים
לעיטור:
1 ביצה טרופה
 
 
ההכנה:
הבצק: לנפות את הקמח, לרוקן את הגבינה, להוסיף את המרגרינה כשהיא מחולקת לקוביות והסוכר, ללוש לבצק ולאחסן את הבצק במקרר לשעה.
המלית: לשים את האגוזים, הסוכר והחלב בסיר, לבשל על אש בינונית, להוריד מהאש ולהוסיף בבחישה את הלימון וסוכר הווניל.
הקרואסון: לקמח משטח עבודה, לרפד 2 תבניות גדולות בנייר אפיה, להוציא מהמקרר את כדור הבצק ולחלק אותו ל-6. מכל חלק, לרדד עלה בקוטר 25 ס"מ. לחלק כל עלה ל-  8 משולשים לשים על כל חלק   מלית אגוזים ולשטח אותה. להוסיף 4-3 צימוקים לעשות קרואסון. לסדר בתבנית ולמשוח בביצה. לאפות בחום בינוני-גבוה כ-25 דקות
אפשר לפזר סוכר חום לאחר הברשת הביצה.
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה