80 עוגיות קטנות
2
כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1
כפית אבקת אפייה
1
כפית אבקת סודה
1
כפית קינמון
2/3 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר רגיל
1
כף תמצית וניל טהור
3
כפות חלב
2
ביצים
2
כוסות שיבולת שועל (קוואקר - לא לבישול מהיר)
2
כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
הכלים:
5-4
תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה,
אבקת הסודה והקינמון.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 2 סוגי
הסוכר, במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את
הווניל והחלב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.
במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים בקצרה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים פנימה את שיבולת השועל, הצימוקים והאגוזים בעזרת מרית. מניחים את הבצק
במקרר לייצוב, לשעתיים לפחות, או לכל הלילה.
מחממים את התנור לחום בינוני 180)
מעלות).
מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כף גלידה
(או כף רגילה) מעצבים כדורי בצק בקוטר 2.5
ס"מ. משטחים אותן ביד מעט ושמים
ברווחים על המגש
אופים כ10-
דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב, אך עדיין רכות במרכזן. מצננים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה