1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
לציפוי:
1 ביצה טרופה+1 כף מים
שומשום
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר החומרים ואת המים בהדרגה
עד ליצירת בצק רך ונעים (טיפה דביק)
ללוש 10 דקות והתפיח להכפלת הנפח.
ללוש מעט ושוב להתפיח.
לחמן תנור ל 180 מעלות.
ליצור עיגולים קטנים בקוטר כ 4 ס"מ ולהניח על נייר אפיה ברווחים גדולים (תופחים מאד)
להתפיח שוב כ 20 דקות, למרוח ביצה טרופה+מים ולפזר שומשום.
לאפות כ 20-25 דקות בחום בינוני עד שתחתית הלחמניה מקבלת גוון זהוב.
(למעלה מקבל צבע יותר מהר בגלל הביצה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה