כ 10 יחידות
3.5-4 כוסות קמח
3 כפות גדושות סוכר חום
1+1/4 כוס מים חמימים (לשים בהדרגה ולבדוק כמות נדרשת)
1 כפית מלח
לערבב בקערה את השמרים מים וסוכר ולתת להם לתסוס כ-10 דקות, אח"כ לערבב
את כל החומרים יחד לבצק גמיש וללוש אותו כ-10 דקות (אפשר בהילוך איטי
במיקסר) על מנת שיהיה אלסטי. לקחת כדור בקוטר 6 ס"מ ליצור נקניקה
באורך של 60 ש"מ ועובי עיפרון
וליצר צורות כעכים, לשים 1/2 שעה להתפחה במקום חמים, לצפות בביצה טרופה
ותוספת רצויה של שומשום, פרג וכד` ולאפות כ-10 דקות בחום 250 מעלות. נהדרים
הערה של דונה קישוט:
בתפיחה שלאחר העיצוב נוכחתי לדעת כי הפרעצל תפח למימדים מפתיעים לכן מומלץ
לקחת פרט זה בחשבון וכדאי לעצבו עם חורים גדולים מלכתחילה וגלילי הבצק - כדאי
להכין דקים כמו עיפרון.
מקור: דונה קישוט
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה