יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

פרצעל




כ 10 יחידות

3.5-4 כוסות קמח
3 כפות גדושות סוכר חום
7 גרם שמרים יבשים
1+1/4 כוס מים חמימים (לשים בהדרגה ולבדוק כמות נדרשת)
1 כפית מלח

 
לערבב בקערה את השמרים מים וסוכר ולתת להם לתסוס כ-10 דקות, אח"כ לערבב את כל החומרים יחד לבצק גמיש וללוש אותו כ-10 דקות (אפשר בהילוך איטי במיקסר) על מנת שיהיה אלסטי. לקחת כדור בקוטר 6 ס"מ ליצור נקניקה באורך של 60 ש"מ ועובי עיפרון

וליצר צורות כעכים, לשים 1/2 שעה להתפחה במקום חמים, לצפות בביצה טרופה ותוספת רצויה של שומשום, פרג וכד` ולאפות כ-10 דקות בחום 250 מעלות. נהדרים

 

הערה של דונה קישוט:

בתפיחה שלאחר העיצוב נוכחתי לדעת כי הפרעצל תפח למימדים מפתיעים לכן מומלץ לקחת פרט זה בחשבון וכדאי לעצבו עם חורים גדולים מלכתחילה וגלילי הבצק - כדאי להכין דקים כמו עיפרון.

 

מקור: דונה קישוט

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה