יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

עוגיות חמאה בצורות




2 ו-1/4 כוסות קמח מנופה
קורט מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3 כפות חלב או רויון
 
                                       
אופן הכנה:
 
מניחים בקערה רחבה (המונחת על מגבת לחה כדי לשמור על יציבותה) את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסוכר וסוכר  וניל ומערבבים.
מוסיפים את קוביות החמאה והחלב ולשים תוך איסוף הקמח.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.
מניחים בצלחת, מכסים ביריעת פלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.
 
 
להכנת עוגיות בצורות שונות:
 
מחלקים את הבצק לשניים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
בעזרת קורצן קורצים עוגיות בצורות שונות, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את העוגיות ברווחים.
בדרך זו מכינים את שאר הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות או עד להזהבה.
 
 
מקור: פסקל פרץ רובין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה