1/2- 1 כוס צימוקים-מומלץ-לא חובה
3/4- 1 כוס מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס + כפית סוכר
1/3 כוס דבש-למי שלא אוהב, ניתן להמיר בסוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
2 חלמונים
6-7 כוסות קמח
ציפוי:
2 כפות מים
2 כפיות סוכר
1 חלמון
הכנה:
אני מכינה בקערת המיקסר, כמעט את כל התהליך, אבל ניתן כמובן ללוש ידנית….
בקערה גדולה לשים את המים, השמרים וכפית סוכר.
לתת לתסוס 5 דקות, ואז להוסיף את הסוכר, הדבש והמלח ולערבב, להוסיף הביצים, החלמונים השמן ו-5 כוסות קמח, לערבב היטב. ולתת לנוח רבע שעה.(העיסה צריכה להיות דביקה.)
להמשיך ללוש תוך הוספת הקמח בהדרגה עד שהבצק, רך ואלסטי.
לתת לנוח 10 דקות.
להעביר למשטח מקומח קלות, לשטח מעט, לפזר את הצימוקים, וללחוץ אותם לתוך הבצק. תוך כדי לישה.
להניח הבצק בקערה משומנת, מכוסה בניילון נצמד.
להתפיח בין שעה לשעה וחצי./ או למשך הלילה במקרר(ואז לתת לנוח שעה לפני שממשיכים).
לעצב לחלה, להתפיח לפחות 40 דקות, על תבנית מצופה בניר אפיה מכוסה במגבת,
למרוח בחלמון הטרוף.
לחמם תנור ל-220 מעלות
להכניס החלות, לאפות במשך רבע שעה, להנמיך ל-180 מעלות, ולאפות עוד 25 דקות. או עד שמזהיב חום.
הערות:
מספיק ל-2 חלות גדולות.
ניתן להקפיא לא אפוי, אחרי העיצוב(לפני ההתפחה), לתת לנוח במקרר לילה לפני, ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפייה.
וכמובן ניתן להקפ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה