ל 3 רולדות באורך תבנית תנור גדולה
בצק
1/2 3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים (מוסיפים עוד מעט אם הבצק יבש)
אופן ההכנה של הבצק:
לשים את כל החומרים יחד לבצק אחיד ונוח לעבודה במשך 10 דקות או 10 דקות במעבד מזון.
משאירים להתפחה עד הכפלת הנפח או לילה במקרר (אם במקרר אז מוציאים כשעה לפני העבודה
ומשאירים על השיש שיתחמם).מחלקים את הבצק ל 3 כדורים
מילוי:
1 קופסאת גרגירי חומוס מסוננת.
2 בצלים גדולים קצוצים
מלח
קורט כמון
קורט כורכום
פלפל שחור
אופן ההכנה של המילוי
לטגן את הבצלים עד להזהבה קלה.
בקערה שמים את החומוס המסונן, מוסיפים את הבצל והתבלינים ומעכים לפירה (לא חלק מדי)
בודקים תיבול.
להכנת המאפה:
כל כדור מרדדים למלבן באורך כ 45 ס"מ וברוחבכ 15 סמ.
שמים במרכז לאורך העלה, מהמילוי כמעט עד השוליים.
מקפלים את השוליים מעט מעל המילוי ומתחילים לגלגל את הרולדה וסוגרים היטב.
מניחים את הרולדות על נייר אפיה ומתפיחים עוד כ 1/2 שעה.
לפני האפייה מורחים ביצה טרופה (או מרססים שמן), מפזרים מעט מלח גס ושומשום.
אופים בחום בינוני עד להזהבה של המאפה.
מגישים חם או בטמפ' החדר.
מילוי אפשרי נוסף של פטריות
פטריות שימורים 2 קופסות פרוסות
3 בצלים גדולים קצוצים
מטגנים בצל ואז את הפטריות
להוסיף אבקת מרק בצל
קצת פלפל שחור
1/2 כפית חוויג' למרק
מקור:אחותי לימור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה