יום רביעי, 26 באוקטובר 2016

עוגת גבינה עם שוקולד רום וצימוקים





לבצק (12 מנות):
1/3 1 כוסות (125 גרם) ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד
1 כף אבקת קקאו, מנופה
75 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
1/2 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס רום כהה
100 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ דק
700 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת
1/2 כוס סוכר 
3/4 כוס שמנת חמוצה (1 מיכל)
1 כפית תמצית וניל טהור "מקורמיק"
3 ביצים
 
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר כ-25 ס"מ, משומנת בחמאה מומסת
 
אופן ההכנה
 
הבצק: מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
בקערת מעבד-מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. מוסיפים את אבקת הקקאו, ולבסוף מוסיפים את החמאה.
מעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה, ומהדקים לתחתית התבנית.
אופים כ-10 דקות ומצננים.
העוגה:מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום עבה (או ב-2 שכבות של נייר אלומיניום רגיל) ומהדקים היטב מסביב.
שמים את הצימוקים והרום בסיר קטן ומחממים מעט. מסירים מהאש, ומניחים בצד להשריה תוך כדי צינון.
ממיסים את השוקולד הלבן מעל לסיר עם אדים.
בקערת מערבל שמים את הגבינה והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת קרמית וחלקה
(מנקים את הדפנות והתחתית מדי פעם). מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל, ומקציפים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המומס. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים זו לאחר זו,
ומקציפים רק עד שכל ביצה נבלעת היטב בתערובת (הקצפת יתר של הביצים גורמת לפיצוצים וסדקים בעוגה).
מקפלים פנימה את תערובת הרום והצימוקים, יוצקים את התערובת לתבנית הקפיצית,
ומניחים אותה במרכז תבנית אפייה גדולה יותר. יוצקים מים חמים אל תוך התבנית הגדולה עד לגובה
מחצית הדפנות של התבנית הקפיצית. מניחים בזהירות את 2 התבניות בתנור,
ואופים כשעה ו-10 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר ומרכזה מעט יציב (העוגה מתייצבת תוך כדי צינון).
מוציאים את התבניות מהתנור. מסירים בזהירות את התבנית הקפיצית ומניחים על רשת.
מסירים את נייר האלומיניום. כשהעוגה צוננת לגמרי, עוטפים ומכניסים אותה בתבנית למקרר. מצננים במשך כל הלילה.
ההגשה: פורסים בעזרת סכין חדה, טבולה במים חמים ומיובשת. מקשטים בתלתלי שוקולד לבן.
הערה: אני השתמשתי בגבינה לבנה 5% ומכיוון שהיא הרבה יותר מימית מגבינה 30% שומן,
הוספתי כ 1/2 כוס קמח לבן (או קורנפלור, אבל לא היה לי)
 
מקור: רוני ונציה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה