יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

גביניות




בצק שמרים:

 1/2 3 כוסות קמח בקערה
3 חלמונים
 1/2 כוס סוכר
 2 כפות גדושות שמנת חמוצה
פקק של קוניאק
גרידת לימון
80 גרם חמאה או מרגרינה
כוס מים חמים (לא רותחים)
 30 גרם שמרים טריים

 

 ממסים את השמרים בכוס מים חמים ויוצרים תסיסה.

את הקמח עם כל החומרים מכניסים לקערה. כשיש תסיסה בשמרים מוסיפים את הנוזלים עם השמרים לקערת הקמח ומערבבים (ניתן במערבל עם וו לישה במהירות איטית). עד שכל החומרים נבלעים.

להוציא את העיסה למשטח לישה, לקמח היטב ולהתחיל ללוש את הבצק בידיים תוך הוספת קמח בצורה מבוקרת עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. ללוש עוד כמה דקות.

לקמח מעט את הקערה, להניח את הבצק להתפחה. הבצק אמור לתפוח די מהר.


בינתיים מכינים מלית:

2 חבילה גבינת טוב טעם,
2 כפות שמנת חמוצה,
6 כפות סוכר (או יותר-כל אחד וטעמו)
2 כפית קינמון
100 גרם צימוקים (כדאי לקמח לפני הוספתם לתערובת)
2 שקית סוכר וניל.

 

לערבב את כל זה ולהניח במקרר עד תחילת האפייה.

  1. כשהבצק סיים את התפיחה, להוציא אותו למשטח לישה. ללוש דקה שתים, לחלק אותו ל-2 ולרדד לריבוע . לא דק מדי.
  2. לחתוך אותו כמו שהוא לריבועים די גדולים ולהכניס מהמילוי   לכל ריבוע. לקפל כל ריבוע "פינה מול פינה" . כלומר להרים פינה אח"כ את הפינה המקבילה ולאסוף את שתי הפינות האחרות ולחבר את כולן. זה פשוט. חשוב רק להדביק היטב. הבצק רך כך שאין בעיה.
  3. להניח כל ריבוע כזה על תבנית עם ניר אפיה ----כאשר ה"תפר" של הריבוע כלפי מטה כך את מבטיחה שהם לא יפתחו בזמן האפייה והם מקבלים צורה יפה. אחרי שכולם בתבנית - למרוח עם חלמון ביצה בלבד, ולהתפיח עוד כ-20 דקות. אפיה בתנור מחומם מראש ל 170 מעלות עד שהעוגיות מקבלות צבע יפה.
מקור:לילית



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה