1/2
1 כוסות סוכר לבן או דמררה
200 גרם חמאה
1 גביע לבן או אשל או יוגורט או שמנת חמוצה
כ-3 כפות מיץ לימון או תפוז או קוניאק או קירש
או ליקר דובדבנים
1 כפית קליפה של לימון או של תפוז מגוררת
1/2 2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
כ-500 גרם שזיפים או כ-250 גרם פטל או אוכמניות
לכיסוי:
1 כף סוכר לבן
2 כפות אגוזים קצוצים
מעט קינמון טחון
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מורחים בחמאה את התחתית והדפנות של תבנית עגולה
עם חור באמצע או של תבנית
קפיצית. מפזרים על החמאה מעט סוכר ומנערים את
שארית הסוכר לכיור.
2. מערבבים במעבד מזון או בקערה את תערובת הבצק
הראשונה או השנייה. מתחילים עם החמאה
והסוכר ואחר כך שאר המרכיבים. יוצקים לתבנית ומניחים עליה את הפירות (לא צריך
לדחוס אותם יותר מדי, הם כבר ישקעו בעצמם). זורים על הפירות כף סוכר, ואפשר לפזר
עליהם גם אגוזים וקינמון. אופים כ-45-40 דקות.
אחרי השנייה. מוסיפים את הקמח והשמנת בהדרגה,
בכל פעם שליש מהכמות.
3. יוצקים את התערובת לתבנית. מסדרים על העוגה
את חצאי המשמש וזורים עליהם
את שאר הסוכר. אופים 50 דקות. משאירים את העוגה
להצטנן בתוך התבנית כ-10 דקות לפני שמוציאים אותה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה