יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

עקיצת הדבורה




תחתית:
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 חבילה חמאה (25 גרם)
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב


מלית:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

קרם
7 כפות סוכר
2 כפיות נס-קפה שטוחות
4 כפות שמנת חמוצה
11/2 כף חמאה
חצי כוס אגוזים קצוצים גס (או שקדים פרוסים)


אופן ההכנה:

להקציף במיקסר או ביד 3 ביצים שלמות + סוכר.
להמיס 1/4 חבילה חמאה במיקרוגל ולהוסיף לתערובת.
להוסיף את הקמח והחלב.
לערבב היטב ולצקת לתבנית אפיה עגולה 24.
לאפות בחום בינוני עד שמזהיב - בערך 30 דקות.

כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה
בסיר קטן להכניס את כל חומרי הקרם ולבשל על אש קטנה כ-5 דקות לקרר מספר דקות
ולשפוך את הקרם על העוגה. לפזר שקדים או אגוזים למעלה.
להכניס למקרר לשעתיים

מקור: היהלום שבכתר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה