תחתית:
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 חבילה חמאה (25 גרם)
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב
מלית:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
קרם
7 כפות סוכר
2 כפיות נס-קפה שטוחות
4 כפות שמנת חמוצה
11/2 כף חמאה
חצי כוס אגוזים קצוצים גס (או שקדים פרוסים)
אופן ההכנה:
להקציף במיקסר או ביד 3 ביצים שלמות + סוכר.
להמיס 1/4 חבילה חמאה במיקרוגל ולהוסיף לתערובת.
להוסיף את הקמח והחלב.
לערבב היטב ולצקת לתבנית אפיה עגולה 24.
לאפות בחום בינוני עד שמזהיב - בערך 30 דקות.
כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה
בסיר קטן להכניס את כל חומרי הקרם ולבשל על אש קטנה כ-5 דקות לקרר מספר דקות
ולשפוך את הקרם על העוגה. לפזר שקדים או אגוזים למעלה.
להכניס למקרר לשעתיים
מקור: היהלום שבכתר
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 חבילה חמאה (25 גרם)
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב
מלית:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
קרם
7 כפות סוכר
2 כפיות נס-קפה שטוחות
4 כפות שמנת חמוצה
11/2 כף חמאה
חצי כוס אגוזים קצוצים גס (או שקדים פרוסים)
אופן ההכנה:
להקציף במיקסר או ביד 3 ביצים שלמות + סוכר.
להמיס 1/4 חבילה חמאה במיקרוגל ולהוסיף לתערובת.
להוסיף את הקמח והחלב.
לערבב היטב ולצקת לתבנית אפיה עגולה 24.
לאפות בחום בינוני עד שמזהיב - בערך 30 דקות.
כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה
בסיר קטן להכניס את כל חומרי הקרם ולבשל על אש קטנה כ-5 דקות לקרר מספר דקות
ולשפוך את הקרם על העוגה. לפזר שקדים או אגוזים למעלה.
להכניס למקרר לשעתיים
מקור: היהלום שבכתר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה