חומרים
לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגלישקייק
3
ביצים
1/4
1 כוסות סוכר (250 גרם )
3/4
כוס שמן (180 גרם )
1/2
כפית תמצית וניל
2
כוסות גזר מגורד דק (300 גרם )
1/2
1 כוסות קמח (210 גרם )
1
כפית אבקת אפיה
1/2
כפית סודה לשתייה
1/2
כפית מלח
1
כפית קינמון
1/2
כפית ג'ינג'ר יבש טחון (אני לא שמתי)
1/4
כפית מוסקט מגורר
1
כוס (100 גרם )
אגוזי מלך שבורים
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מערבלים במערב ידני ביצים
וסוכר בקערה במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. טורפים פנימה שמן
ותמצית וניל. מוסיפים גזר ומערבבים לקבל תערובת אחידה.
- מנפים יחד קמח, אבקת
אפייה, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר ומוסקט ומוסיפים לתערובת.
מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.
- יוצקים את התערובת לתבנית
משומנת ומקומחת ואופים 45-50 דקות (לתבנית קוגלהוף) או 35-40 לתבניות אינגליש
קייק, עד שהקיסם במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
הערות:
אפשר להחליף הגזר בכמות זהה של דלעת מגוררת ואת
המוסקט במעט ציפורן
מוסיפים
כוס צימוקים לתערובת יחד עם האגוזים (מאד מומלץ-שירי)
מוסיפים
כוס תמרים יבשים או לחים מגולענים וקצוצים גס.
מחליפים
את האגוזים בפקאנים או אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה