יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

עוגת גזר




חומרים לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגלישקייק

3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
3/4 כוס שמן (180 גרם)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורד דק (300 גרם)
1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון (אני לא שמתי)
1/4 כפית מוסקט מגורר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.

  1. מערבלים במערב ידני ביצים וסוכר בקערה במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. טורפים פנימה שמן ותמצית וניל. מוסיפים גזר ומערבבים לקבל תערובת אחידה.

  1. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר ומוסקט ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.

  1. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת ואופים 45-50 דקות (לתבנית קוגלהוף) או 35-40 לתבניות אינגליש קייק, עד שהקיסם במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

הערות:
אפשר  להחליף הגזר בכמות זהה של דלעת מגוררת ואת המוסקט במעט ציפורן
מוסיפים כוס צימוקים לתערובת יחד עם האגוזים (מאד מומלץ-שירי)
מוסיפים כוס תמרים יבשים או לחים מגולענים וקצוצים גס.

מחליפים את האגוזים בפקאנים או אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה