יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

עוגת לוטוס טבעונית





שרוול ביסקוויטים קלאסיים (פתי בר)

כחצי שרוול עוגיות לוטוס

קופסת קצפת צמחית (250 גרם)

שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

3/4 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)

כפית וחצי-שתיים נס קפה

כוס מים חמים

 

איך מכינים?

מעבירים לקערת הקצפה את הקצפת הצמחית, החלב הצמחי ואינסטנט פודינג וניל מקציפים עם מיקסר כ-5 דק' - מתחילים במהירות נמוכה,

ובהדרגה מגבירים למהירות גבוהה עד שהקצפת יציבה. מפוררים את עוגיות הלוטוס לתוך הקצפת ומקפלים פנימה עם לקקן.

מערבבים היטב בקערה נס קפה + מים חמים, מחכים שיתקרר מעט.

טובלים בעדינות כל ביסקוויט בתערובת הקפה משני הכיוונים, ומסדרים אותם זה לצד זה בתחתית התבנית.

מורחים בעזרת לקקן את קרם עוגיות הלוטוס על משטח הביסקוויטים ומיישרים.

שוב טובלים כל ביסקוויט בקפה ומסדרים בעדינות שכבת ביסקוויטים מעל קרם העוגיות (לא ללחוץ). מורחים עוד שכבה של קרם העוגיות ומיישרים.

מפזרים פירורי עוגיות לוטוס מעל שכבה הקרם העליונה.

מכניסים למקרר ללילה. לממהרים- אפשר להכניס למקפיא לכשעתיים-שלוש ולהגיש, או להעביר למקרר.
 

לציפוי קרם לוטוס: במקום פירורי העוגיות ניתן להמיס ממרח לוטוס. לאחר שהעוגה התייצבה במקרר/מקפיא,

הכניסו למיקרו את ממרח הלוטוס בקערה לכ-15 שניות. ערבבו היטב, חכו שממרח הלוטוס המומס יצטנן מעט ומזגו בעודו נוזלי על העוגה.

הזיזו את התבנית לכיסוי מלא או שחקו עם נגיעות זיגוג משלכם. הכניסו למקרר להתייצבות.

 

מקור: אינטרנט

 


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה