2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים פושרים
2/3 כוס שמן
5 כפות קקאו
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 אבקת אפיה
1/2 כף חומץ/ 1 כף לימון
תוספת: 1/2 כוס מים חמים+1/2 כפית נס קפה+1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
לערבב חומרים יבשים: קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה.
מוסיפים פנימה: מים שמן וחומץ ומערבבים לבלילה נוזלית.
אופים כ 40 דקות, בחום 180 מעלות, עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה לא לחה מדי.
למאפינס מספיק כ 30 דקות (לבדוק כבר אחרי 20 דקות).
להשאיר בתנור ובנתיים לחמם בסיר קטן 1/2 כוס מים עם חצי כפיצ נס קפה ו 1 כפית סוכר.
לחורר את העוגה/מאפינס, ולשפוך את הרוטב באופן אחיד.
מחזירים לתנור הכבוי.
ציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים
ממיסים 30 שניות במיקרו את השוקולד והמים ומערבבים. שופכים על העוגה.
לפני ההגשה ניתן לעטר בקצפת צמחית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה