יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

עוגת שמרים במלית פרג



1 קילו קמח
1/4 2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 1 כוסות מים פושרים

מערבבים הכול ומתפיחים שעה .
מהכמות ניתן ליצור 6 תבניות אינגלישקייק

אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6 , מרדדים דק דק (בצק מאוד נח)
ומורחים 1/6 מהמילוי ומגלגלים.
חורצים לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
להתפיח שוב כ3/4 שעה עד שעה.
לערבב ביצה עם כפית שטוחה של סוכר.
למרוח את הצמות ולאפות בחום 180 עד שמשחים, 2 תבניות בכל פעם.
לוקח כ 1/4 שעה עד 20 דקות.
כדאי להניח את התבניות קרוב יותר לתחתית כדי שגם הפנים יאפה מספיק.


למלית הפרג: (רוני ונציה) - מתאים לחצי מכמות הבצק שהובאה למעלה.
1 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
200 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר
10 כפות קמח
1 קליפת לימון מגוררת
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
צימוקים (לא חובה)

מכינים את המלית: שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

שהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים פנימה את הפרג, החמאה, הקמח, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל.

ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב רצוף כ 5 דקות נוספות, עד
שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים (ניתן להקפיא שאריות מהמלית).
*** אני הוספתי גם קצת צימוקים שהושרו במעט יין אדום)

בתום האפייה, חממתי 1/2 כוס חלב +ברנדי+ 2 כפות סוכר ושפכתי בעדינות מעל העוגות ואפיתי עוד 1 דקה.

 
מקור: הבצק של אורית S המילוי של רוני ונציה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה