לעוגה מרובעת 25X25
אופים 4 שכבות בצק פילו או עלים בגודל התבנית (או עושים גדול יותר וחותכים.
מבשלים קרם:
5 חלמונים
1 כוס סוכר
3 כפות גדושות קמח
1 סוכר וניל
1 קליפת לימון מגוררת
מערבלים יחד חלמונים חלב וסוכר. מוסיפים קמח. מערבבים טוב שלא ישאו גושים.
מעבירים לסיר ושמים על אש קטנה עד בינונית תוך ערבוב מתמיד ד שמגיע לרתיחה
(מתחיל לבעבע).
כאשר רותח, מנמיכים את האש ממשיכים לערבב עוד דקה ומכבים.
מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת.
(אם משתמשים בתמצית וניל ולא בסוכר, יש להוסיפה רק בסוף יחד עם קליפת הלימון).
מקררים היטב.
מורחים על השכבות.
יש למרוח קרם על שלוש השכבות, כאשר על השכבה השלישית יש לשים פחות קרם.
מעל לפורר את השכבה הרביעית ולפזר על הקרם.
שלהשהות לילה במקרר לספיגת טעמים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה