יום שבת, 24 בדצמבר 2016

ספינג'




בצק:

1 קג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3-4 כוסות מים  פושרים (של 200 מל)

לטיגון: 1 ליטר שמן

לציפוי: סוכר

 
אופן ההכנה:

·         בקערה גדולה מאד מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
·         מוסיפים 1/2 מכמות המים ומערבבים בעזרת אצבעות פתוחות, כשמרימים את הבצק מתחתית הקערה למעלה.
·         בהדרגה מוסיפים את כל המים ולשים כדקה ( לא ללוש יותר מדי). הבצק צריך להיות דביק מאד, על גבול הנוזלי.
·         מכסים בניילון נצמד ומתפיחים על הכפלת הנפח (כשעה).

 

·         מערבבים את הבצק שוב ומורידים את האויר. מתפיחים שוב.
·         לקראת סיום התפיחה, שמים בסיר שטוח ורחב את השמן ומחממים היטב. (עומק של כ 1/2 1 סמ).
·         טובלים את הידיים בשמן, חופנים כדור בצק (קוטר 5 סמ) ועם היד השניה צובטים, כדי לנתק אותו מהבצק. יוצרים חור באמצע בעזרת האבצעות ויוצרים צורת כעך.
·         מניחים בעדינות ולאט בשמן הרותח.
·         מייד מכינים עוד כאלה וממלאים את הסיר (עם רווחים). מדי פעם לשמן את הידיים.
·         מטגנים להזהבה משני הצדדים.
·         מוציאים מהשמן  וטובלים מייד בסוכר משני הצדדים.
 
מקור: קרין גורן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה