בצק:
1 קג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3-4 כוסות מים פושרים (של 200
מל)
לטיגון: 1 ליטר שמן
לציפוי: סוכר
אופן ההכנה:
·
בקערה גדולה מאד מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
·
מוסיפים 1/2 מכמות המים ומערבבים בעזרת אצבעות פתוחות, כשמרימים את
הבצק מתחתית הקערה למעלה.
·
בהדרגה מוסיפים את כל המים ולשים כדקה ( לא ללוש יותר מדי). הבצק צריך
להיות דביק מאד, על גבול הנוזלי.
·
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים על הכפלת הנפח (כשעה).
·
מערבבים את הבצק שוב ומורידים את האויר. מתפיחים שוב.
·
לקראת סיום התפיחה, שמים בסיר שטוח ורחב את השמן ומחממים היטב. (עומק
של כ 1/2 1 סמ).
·
טובלים את הידיים בשמן, חופנים כדור בצק (קוטר 5 סמ) ועם היד השניה
צובטים, כדי לנתק אותו מהבצק. יוצרים חור באמצע בעזרת האבצעות ויוצרים צורת כעך.
·
מניחים בעדינות ולאט בשמן הרותח.
·
מייד מכינים עוד כאלה וממלאים את הסיר (עם רווחים). מדי פעם לשמן את
הידיים.
·
מטגנים להזהבה משני הצדדים.
·
מוציאים מהשמן וטובלים מייד
בסוכר משני הצדדים.
מקור: קרין גורן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה