יום חמישי, 5 בינואר 2017

עוף בטמפורה וצ'ילי




 

1 קג קוביות חזה עוף

לטמפורה:
1 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית סודה לשתיה
מלח, פלפל שחור
1 ביצה
כוס מים קרים

 

לרוטב צ'ילי

2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף דבש
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מים חמים
מלח, פלפל
שומשום

 

בעזרת מטרפה ידניתלערבב קמח וקורנפלור, סדה לשתיה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים לבלילה חלקה.
מכינים את קוביות העוף ומערבבים. שמים במקרר לחצי שעה
מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה ומטגנים עד להזהבה.

 

הכנת הרוטב:

במחבת קטנה מחממים מעט שמן ומטגנים שום עד לרתיחת השמן.
מוסיפים פפריקה, דבש, צילי ומים.  מלח ופלפל.
מבשלים על אש נמוכה.
מכניסים את חעוף, מערבבים בעדינות עם הרוטב ומבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
בסיום מפזרים שומשום בנדיבות.

מקור: אילנית בניזרי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה