יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

לחם פרנה




 

1 ק"ג קמח לבן

 1/2 כף סוכר 1/2

 כף דבש

 1/2 1 כף שמרים

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

 2-3 כוסות מים חמימים.

הכנה - שמים את הקמח בקערה מוסיפים את הסוכר, הדבש והשמרים ומערבבים קלות. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב . מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים .

מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת בצק נעים. מתפיחים כשעה.

 יוצרים 4-5 עיגולים ומתפיחים שוב כחצי שעה נוספת.
מרדדים כל עיגול לצורת לחם עגול ולעובי של 1 סמ.
מניחים על נייר אפיה ומתיזים מעט מים על הבצק ואופים בחום בינוני עד להזהבה.

 

מקור: מאיר ממן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה