יום שבת, 22 באפריל 2023

עוגת ספוג 3 רכיבים של קרן אגם

 



 תבנית בקוטר 20-22 ס״מ או תבנית מרובעת 20*20

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1 כוס+כף (150 גר׳) קמח לבן רגיל (אפשר להוסיף כפית אבקת אפיה) 

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.

במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר לבן למשך 4-5 דקות עד שמתקבלת קציפת ביצים בהירה ואוורירית.

חשוב להקפיד על הקצפה טובה, אל תזלזלו בזמן ההקצפה, הצבע של הקצף צריך להיות צהבהב בהיר והקצף רך ונעים

בעזרת מסננת מוסיפים פנימה את הקמח הלבן ומערבבים היטב עם מטרפה למניעת גושים, מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות

אל תתפתו לפתוח את התנור קודם..בודקים שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, פותחים את דלת התנור ומשאירים אותה פתוחה כשהתנור כבוי


מקור: קרן אגם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה