- 5-6 תפוחי אדמה (בינוניים, חתוכים לריבועים)
- לקציצות:
- 500 גרם חזה הודו אדום/עוף טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 תפו"א קטן מגורד
- פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים/פטרוזיליה יבשה
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית בהרט לקציצות
- פלפל שחור
- מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס קמח מצה/פירורי לחם
- לרוטב:
- 1 בצל קצוץ או רבעי עיגולים
- 1/4 כוס שמן
- 2 שיני שום מגורדות/כתוש
- 1 כף כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כף אבקת מרק עוף
- פלפל שחור גרוס
- מערבבים את כל המרכיבים לקציצות , יוצרים קציצות ומניחים על מגש.
- מקררים במקרר חצי שעה להתייצבות
- לרוטב - לטגן בצל חתוך לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה.
- להוסיף 2 שיני שום מגורדות לטיגון קצר,כף כורכום ולערבב קלות.
- לשים בתחתית קוביות תפוחי אדמה, להניח עליהם את הקציצות.
- בקערה שמים 2 כוסות מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף ו1/2 כפית כמון.
- להוסיף פלפל שחור גרוס .
- לאחר שהרוטב מבעבע, להנמיך להבה ולבשל כ 40 דקות על להבה נמוכה, כשהסיר מכוסה ברובו.
- לקראת סיום אפשר לפזר כוסברה קצוצה ומעט שמיר קצוץ, ולבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
מקור: אתר מתוקים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה