יום שבת, 22 באפריל 2023

קציצות הודו ברוטב צהוב

 


  • 5-6 תפוחי אדמה (בינוניים, חתוכים לריבועים)
  • לקציצות:
  • 500 גרם חזה הודו אדום/עוף טחון
  • 1 בצל מגורד
  • 1 תפו"א קטן מגורד
  • פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים/פטרוזיליה יבשה
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית בהרט לקציצות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס קמח מצה/פירורי לחם

  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ או רבעי עיגולים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 שיני שום מגורדות/כתוש
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס

  • מערבבים את כל המרכיבים לקציצות , יוצרים קציצות ומניחים על מגש.
  • מקררים במקרר חצי שעה להתייצבות

  • לרוטב - לטגן בצל חתוך לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה.
  • להוסיף 2 שיני שום מגורדות לטיגון קצר,כף כורכום ולערבב קלות.
  • לשים בתחתית קוביות תפוחי אדמה, להניח עליהם את הקציצות.
  • בקערה שמים 2 כוסות מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף ו1/2 כפית כמון.
  • להוסיף פלפל שחור גרוס .
  • לאחר שהרוטב מבעבע, להנמיך להבה ולבשל כ 40 דקות על להבה נמוכה, כשהסיר מכוסה ברובו.
  • לקראת סיום אפשר לפזר כוסברה קצוצה ומעט שמיר קצוץ, ולבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.

מקור: אתר מתוקים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה