יום שבת, 22 באפריל 2023

עוגת גבינה באסקית


 מצרכים:

500 גרם גבינת שמנת 30% שומן לפחות, בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
3 ביצים L, בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
250 מ”ל (1 כוס) שמנת להקצפה
40 גרם (4 כפות) קמח

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה – בתחתית ובדפנות.
  3. בקערה גדולה שמים גבינה וסוכר וטורפים לתערובת אחידה.
  4. שוברים פנימה ביצים בהדרגה וטורפים בין הוספה להוספה.
  5. מוסיפים מלח, וניל ושמנת וטורפים עד שהתערובת אחידה וחלקה.
  6. מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת אחידה לגמרי.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית.
  8. אופים במשך 45-55 דקות או עד שהעוגה שחומה מאוד וכמעט שרופה בחלק העליון והחלק המרכזי שלה רוטט מאוד.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר. 
  10. במהלך הצינון העוגה תשקע וזה בסדר.
  11. מצננים עוד כמה שעות במקרר.
  12. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר – אז היא במרקם אידאלי.

הערות, הארות ותוספות:


  • לגרסה נטולת גלוטן: אפשר להשתמש בקורנפלור, קמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח.
  • העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים, אך במיטבה ביום-יומיים שלאחר ההכנה. חשוב מאוד להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
  • מקור: עוגיו.נט
מקור

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה