מצרכים:
500 גרם גבינת שמנת 30% שומן לפחות, בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
3 ביצים L, בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
250 מ”ל (1 כוס) שמנת להקצפה
40 גרם (4 כפות) קמח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה – בתחתית ובדפנות.
- בקערה גדולה שמים גבינה וסוכר וטורפים לתערובת אחידה.
- שוברים פנימה ביצים בהדרגה וטורפים בין הוספה להוספה.
- מוסיפים מלח, וניל ושמנת וטורפים עד שהתערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת אחידה לגמרי.
- יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים במשך 45-55 דקות או עד שהעוגה שחומה מאוד וכמעט שרופה בחלק העליון והחלק המרכזי שלה רוטט מאוד.
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.
- במהלך הצינון העוגה תשקע וזה בסדר.
- מצננים עוד כמה שעות במקרר.
- מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר – אז היא במרקם אידאלי.
הערות, הארות ותוספות:
- לגרסה נטולת גלוטן: אפשר להשתמש בקורנפלור, קמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח.
- העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים, אך במיטבה ביום-יומיים שלאחר ההכנה. חשוב מאוד להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
- מקור: עוגיו.נט
מקור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה