יום שבת, 22 באפריל 2023

עוגת שמנת של פעם (גם לפסח) קרן אגם



 

תבנית עגולה בקוטר 24


מצרכים למתכון:

לתחתית


100 גר׳ עוגיות פתי בר (אפשר בטעם רגיל או שוקולד) או בגרסת פסח :150 גרם עוגיות יין טחונות

75 גר׳ חמאה מומסת

לעוגה:

4 מיכלים (800 גר׳) של שמנת חמוצה עדיף 27%/15%

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

לקרם:

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

1/2 חבילה (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:

מעט אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות, משמנים תבנית אפייה.

במעבד מזון טוחנים ביסקויטים לתערובת פירורים דקה. מוסיפים חמאה ומערבבים.

מעבירים לתבנית ומיישרים

מכניסים למקפיא.

בקערה מערבבים ביצים עם סוכר, שמנת חמוצה ואינסטנט פודינג וניל עד שוהבלילה אחידה.

מוציאים התבנית מהקפאה, שמים את תערובת השמנת ומיישרים.

אופים כ 45 דק׳ עד שהעוגה מעט שחומה למראה והבלילה שלה יציבה (היא יכולה להיות מעט רוטטת זה בסדר)

מכבים תנור, ומשאירים את העוגה בפנים כשדלת התנור פתוחה לרווחה, זה ימנע מהעוגה ליפול.

אחרי 20 דקות מעבירים את העוגה לצינון על השיש.

כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת  להקצפה עם חלב ואינסנט פודינג וניל לקרם יציב.

מצפים את העוגה ומקשטים באבקת קקאו ומגישים.


מקור: קרן אגם


 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה