יום ראשון, 9 באפריל 2023

מקלות בייגלה ירושלמי קרן אגם


 מצרכים

1 קילו קמח לחם, חלה, פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סילאן

כף מלח דק

1/4 כוס שמן זית

2+1/2 כוסות (500-600) מ״ל מי ברז

לציפוי:

קערה רחבה עם מים

קערה רחבה עם שומשום ותוספות

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים ,סילאן, 

מלח וקמח, מוסיפים תוך כדי לישה שמן זית , ועוד מים עד שהבצק גמיש רך ולא יבש. 

לשים 10 דקות במיקסר

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים את הבצק בפנים.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר

כשהבצק תפח מעבירים למשטח מעט מקומח.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

משמנים את נייר האפייה. מחלקים את הבצק לחלקים במשקל  גר׳ 120 ומכדררים כל חלק בצק לכדור חלק.

מניחים את הכדורים על התבנית ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20-25 דק׳.

כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל 200 מעלות. 

מגלגלים כל כדור לנחש, 

טובלים את הבייגלה בקערה עם המים ומיד בקערת השומשום ומניחים על תבנית האפייה. מועכים מעט. 

אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.


מקור: קרן אגם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה