1 בצל
1 גזר
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות אורז
4 כוסות מים חמים
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
1/4 לימון קטן סחוט
אופן ההכנה:
לשים שמן זית בסיר
לחצות בצל לשניים ולקלף 1 גזר
לטגן להזהבה מכל הכיוונים.
בנתיים לשטוף היטב אורז יסמין (עשיתי גם עם אורז פרסי ויצא מצוין)
להוסיף את האורז לסיר ולטגן מעט.
להוסיף 4 כוסות מים חמים/רותחים, מלח, פלפל ומיץ מרבע לימון קטן (לא מורגש רק שומר על הצבע הלבן של האורז). להביא לרתיחה ולהוריד את האש לבינוני-נמוך (שיהיו בועיות רתיחה ממש קטנות). לבשל 10 דקות עם מכסה סגור.
מכבים את האש, מכסים במגבת ומניחים מעל את המכסה, למשך לפחות רבע שעה.
מערבבים היטב בעזרת מזלג ואוכלים.
מקור:רובי מיכאל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה