מצרכים:
כוס ושליש (185 ג’) קמח תופח
1 כוס (200 ג’) סוכר
2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת קקאו
1 כפית (5 ג’) אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
1/4 כפית (1.5 ג’) מלח
1 כוס (240 ג’) מים חמים
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
1/3 כוס (66 ג’) שמן קנולה
1 כף (10 מ”ל) חומץ תפוחים (לא לוותר) *למי שאין – ניתן להמיר בחומץ רגיל 5% או כף מיץ לימון
שתי אפשרויות לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר + 2 כפות (20 מ”ל) מים חמים + 20 גרם מרגרינה או כפית מלאה שמן קוקוס
50 גרם שוקולד מריר + שליש כוס (80 מ”ל) שמנת צמחית (מומלץ יותר)
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות מראש).
-מערבבים בקערה שמן, חומץ, תמצית וניל ומים חמים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו ובסוף את הסודה לשתיה. מערבבים קלות ויוצקים לתבנית אינגליש קייק. מכניסים לתנור (מיד לאחר שיוצקים את הבלילה לתבנית יש להכניס את העוגה לתנור החם מאחר וחומרי ההתפחה והתסיסה מתחילים לעבוד מיד).
-אופים במשך 25-30 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
-מניחים את חומרי הציפוי בקערת זכוכית וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה.
הערות:
לא מומלץ לוותר על החומץ ואבקת סודה לשתיה מאחר ושילובם תורם לאווריריות העוגה כאשר אין ביצים בעוגה.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה. אם אתם משתמשים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית יש למלא עד גובה ⅔ תבנית ואת יתר הבלילה אפשר לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות.
מקור:אפרת סיאג'י, מתכונים ב 10 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה